tisdag 8 november 2011

Nyfiken på Söderhamn? - Kom till Gävle!

Ulrika Eleonora kyrka och klockstapel mitt i Söderhamn.

 Söderhamns rådhus.

Om du vill veta mer om Söderhamn ska du bege dig till Länsmuseet Gävleborgs lokaler på Styrmansgatan 4 i Gävle på lördag 12/11. Denna dag är det nämligen Arkivens dag och då passar vi på att lyfta fram Söderhamn och Söderhamns kommun mellan klockan 11:00-16:00. Passa på att besöka vårt Faktarum, köp Länsmuseets äldre skrifter om Söderhamn, träffa söderhamnsföreningar och se montrar med utställda föremål från Söderhamn. På plats finns personal från Länsmuseets många olika verksamhetsområden för att kunna svara på frågor och kanske höra på just din berättelse från Söderhamns kommun. Under dagen anordnas även visningar i Länsmuseets föremålsmagasin samt i arkiv. OBS: Begränsat antal platser, så boka biljett i tid när du kommer hit.
Prästgrundets kapell - minst av alla fiskarkapell i länet.Fler bilder från sommarparadiset Prästgrundet i Söderhamns skärgård
Fyra föreläsningar med Söderhamnsanknytning kommer också att hållas under dagen, bland annat om Wilhelmina von Hallwyl och konstnären Albert Blombergsson. Klockan 14:00 kommer jag att berätta om Fiskarkapellen i Söderhamn. Vi bjuder på fika med fikabröd bakat på Tewe:s konditori, ett av Söderhamns anrika konditorier!

Hela programmet hittar du HÄR.

Varmt välkomna till en dag där det mesta kommer att kretsa kring Söderhamn!

Inga kommentarer: