torsdag 24 maj 2012

Trädgårdsseminarium!


Hur har trädgårdar sett ut genom tiderna? Vilka växter har funnits där? Hur sköter man en äldre trädgård och hur går en trädgårdsvandring till?

Intresset för trädgård är idag stort. På TV visas både svenska och utländska serier där man kan följa trädgårdsarbete i olika former. I inredningsmagasin blir artiklar kring trädgård allt vanligare och även inom vårt arbete som byggnadsantikvarier, märker vi av ett växande intresse kring trädgårdar. Många byggnadsvårdsintresserade personer vill, förutom att restaurera sina hus, också skapa en trovärdig utomhusmiljö genom att återskapa sina äldre trädgårdar.


Med detta växande intresse i åtankarna är det nu extra roligt att vi fått möjligheten att anordna ett trädgårdsseminarium! Och vilken plats kunde lämpa sig bättre för den dagen än Erik-Anders i Asta, Söderala? Här återskapades den gamla trädgården för några år sedan. Här kan man låta sig inspireras kring hur en äldre tiders trädgård såg ut och vilka växter som var vanliga där. Här finns också ett fantastiskt gammalt bostadshus, som under många år varsamt renoverats och återskapats med de äldre tidslagren som förlagor.

Trädgårdsseminariet är lördagen den 16 juni, klockan 09.30-16.00. Det kostar 350 kronor och då ingår fika och lunch. Anmälan behöver ske innan 4 juni. Du anmäler dig till bokning@xlm.se

Mer information kring dagen och föreläsarna hittar du här!

Hoppas vi ses! Välkomna till en inspirerande grön dag!

De två översta svartvita bilderna är från Länsmuseet Gävleborgs bildsamling, bilden på Erik-Anders är tagen av fotograf Lars Lööv. Den understa bilden är tagen av mig.

Inga kommentarer: