måndag 7 maj 2012

Byggnadsvård–ett folknöje

Trots helgens mycket ostadiga väder så blev de två byggnadsvårdsdagarna en solskenshistoria! Inte kunde vi ana att det skulle komma så mycket folk! I Torsåker rådde det strid ström av entusiaster hela dagen och både kolbullar och korv sålde slut på eftermiddagen. 
IMG_2013
Bland annat timring och gärdesgårdsbyggande kunde inspekteras på plats i Torsåker. Just de arbetande hantverkarna var ett uppskattat moment och när solen slutligen tittare fram flockades publiken.
IMG_2033
IMG_2006
Läs mer om mässan i Torsåker i dagens Arbetarbladet.

I Gävle hos Källbergs bygg på Upplandsgatan var det även ett stort intresse för byggnadsvård med en strid ström av besökare under hela dagen. Under dagen fanns där även ett antal byggnadsvårdhantverkare som t.ex. visade plåtslageri, snickerier, linoljefärgsmålning, m.m.! Det som även var kul för mig som byggnadsantikvarie var den stora mängd frågor som jag fick under dagen som gällde allt från att bevara ett gammalt kök till hur man söker byggnadsvårdsbidrag. Till Källbergs kom folk ganska långväga ifrån som södra Uppland och Dalarna. Så häftigt med detta starka intresse för byggnadsvård!


Bild från Byggnadsvårdsdagen 2011.

//Byggnadsvårdshälsningar från Anna Larsdotter som rapporterade från Torsåker och Joel Ringh som rapporterade från GävleInga kommentarer: