tisdag 8 maj 2012

Föreläsningsserien kring hälsingegårdar fortsätter!


Ni har väl inte missat vårens föreläsningsserie kring hälsingegårdar? I slutet av mars drog serien igång och den har verkligen varit välbesökt! Kul att se att intresset är stort för dessa ämnen! Ikväll drar föreläsningarna i Söderala igång! På Erik-Anders i Asta föreläser Ingela Broström på temat Vackra väggar - böndernas inredningskonst i Hälsingland.

På hembygdsgården i Hassela kan ni lyssna till Anna-Karin Martinssons föredrag Från herrstuga till fähus - om gården i Hälsingland.

På forngården i Delsbo, Ås bönhus, föresläser Ann Nilsén om äldre tiders trädgårdar.

Alla föreläsningar startar klockan 18.30 och de är gratis!

Hörrni! Ni har väl inte missat att hela föreläsningsserien avslutas med ett heldagsseminarium på temat äldre trädgårdar? Lördagen den 16 juni på Erik-Anders i Asta, Söderala. Med förelsare som Åsa Wilke som skrivit boken Villaträdgårdens historia - ett 150-årigt perspektiv, Ulrika Rydh, trädgårdsantikvarie som skriver om trädgård i bl a Byggnadskultur, Emma Nordebo Snygg som var den person som jobbade med rekonstuktionen av trädgården vid Erik-Anders samt Ann Nilsén som bl a kommer att berätta om rekonstruktionen av en sedan gammalt inslumrad trädgård.

Hela dagen kostar 350 kronor och då ingår fika och lunch. Anmälan sker genom bokning@xlm.se Tror att det blir en fantastiskt trevlig dag i en ännu mer fantastisk miljö! Hoppas vi ses!

Foto: Lars Lööv

Inga kommentarer: