torsdag 3 mars 2011

Tack Länsstyrelsens kulturmiljöenhet!

I går eftermiddag fick jag ett väldigt trevligt telefonsamtal. Det var från Länsstyrelsens handläggare på kulturmiljöenheten som meddelade att Projekt Byggnadsvård & Sysselsättning Hälsingland 2011 har beviljats det ansökta beloppet om 450.000 kr. Medlen kommer via den nationella satsningen Hus med Historia. Länsmuseet och Gästrike-Hälsinge hembygdsförbund tackar för slantarna och förtroendet som kommer med dem! Nu återstår 1,2 miljoner för att få budgeten att gå ihop. Hoppet står till Landsbygdsprogrammet - som också administreras av länsstyrelsen - och Region Gävleborg.

Länsstyrelsens bedömning är att projektet lämpligast etableras i södra Hälsingland. En anledning är att flest hembygdsgårdar blir hjälpta om projektet utgår från Bollnäs som centralort. Andra anledningar är att restaureringsbehovet som finns på dessa gårdar är högst angelägna och att åtgärderna är lämpliga för den utbildningsverksamhet som kommer att bedrivas genom projektet.

Bilden är från Trönö hembygdsgård som förvaltas av en av de fem föreningar som kommer att erbjudas att ingå i projektet. De övriga är Hanebo hembygdsförening, Regnsjö hembygdsförening, Arbrå hembygds- och fornminnesförening samt Alfta sockens hembygdsförening.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Vad kul!! Bra jobbat!