fredag 13 december 2013

Vi jobbar med hus...



... på många olika vis.

I foajén på museet tronar även i år det traditionsenliga pepparkakshuset. Det är keramiker Margareta Persson som ritar, bakar och sätter samman det varje år. Detta är det sjunde pepparkakshuset i ordningen och inte likt något av de tidigare husen.I år är huset större än någonsin och har fina detaljer som en fantastiskt glaskupol på taket. Inuti härskar sockermamseller och en liten prins i salarna som bland annat pryds av små kristallkronor! Ta en paus i julstressen och kom till museets lugn för att beskåda pepparkakshuset!



Passa på att handla era julklappar i Länsmuseets butik! Alldeles färska är denna bricka och linnehandduk som vi tagit fram i samarbete med formgivaren Emilie Ek. Motivet är, som många av er säkert ser, de sju världsarvsgårdarna. Det är inte varje dag man kan duka upp fika på ett världsarv, men nu är det alltså möjligt!


När mäklare har förståelse för byggnaders värden, då blir vi byggnadsantikvarier glada. Det här var en alldeles speciell fastighetsaffär som låg ute bland bostadsannonserna för någon vecka sedan.

Byggnadsantikvarierna vid Länsmuseet Gävleborg önskar er alla en trevlig tredje advent!

Inga kommentarer: