fredag 20 juli 2012

Kolla in! Det svänger om Sveriges nyaste världsarv: minns Jan Johansson på Erik-Anders

kollainFör dig som inte bara vill kolla utan lyssna in en av Hälsinglands nyutnämnda världsarvsgårdar bjuder Erik-Anders i Asta på tre välmatade dagar med jazz och folkmusik i Jan Johanssons anda. 


I kväll (fredag) klockan 18.15 inviger regionchefen Mats Törnqvist på upprustade logen. Sedan blir det sväng i sommarnatten med Kurt Järnberg Remeeting band, fiolspelande Björn Ståbi & Thomas Tiger och sist smått legendariska bandet Splash, som satte Söderhamn på folkrockskartan på sjuttiotalet. På lördag plockar Thomas Jutterström trio upp stafettpinnen, följda av Bengan Janson med dragspelet. Och på söndag blir det hela familjens dag, med underhållning för alla åldrar.


Starta i tid så hinner du med en kopp kaffe med familjen Forssells hembakta. Olika från dag till dag. Eller en bit barkbröd (bättre än sitt rykte, jag lovar!) med lokalproducerad ost. Njut av trädgården i högsommarskrud och flanera sakta längs den slingrande grusvägen genom byn, skuggad av väldiga askar.


Inne i det gamla huset finns miljöer från olika tider, från djupaste vardag till överdådig fest. Missa inte den stora, himmelsblå festsalen, full av ljus och rymd och harmoniskt gestaltad in i minsta detalj. Ett rum i folkton, helt i Jan Johanssons anda. Låt öga och öra samspela en sommarhelg i Hälsingland!1 kommentar:

Ingela Broström sa...

Konserten betygssattes med fem prickar i Gefle Dagblad.