torsdag 16 februari 2012

Glädjande tips!

HSB förnekar sig inte! Igår fick jag ett nytt nummer av tidningen HSB Uppdraget i brevlådan. I detta nummer (1, 2012) kan man läsa om allt ifrån vad Q, q och K-märkning betyder, vad som kännetecknar 1920-talets arkitektur och hur man bevarar stilen på sina hus. I tre korta reportage kan man följa bostadsrättsföreningar som har renoverat sina byggnader på ett varsamt vis. Vilka fördelar finns det med att bo i ett hus som har utpekade kulturhistoriska värden och därigenom har ett skydd? Finns det några nackdelar? De aktuella föreningarna svarar.

Jag tycker att HSB arbetar på ett föredömligt vis med bevarandefrågorna! Och genom att skriva om ämnet i både medlemstidningen och i tidningen som endast når förtroendevalda, tror jag att det finns goda chanser att de når ut brett i ämnet! Jag har skrivit om HSB´s eminenta tidningar tidigare! HÄR! Och HÄR!

5 kommentarer:

Rävjägarn sa...

Intressant! Här i Stockholm är annars HSB experter på att förstöra sina hus. Framförallt är det 30-talsbebyggelsen som råkat riktigt illa ut. Ett skräckexempel är Kungsklippan som dock på senare år fått nya portar likt de gamla. aluminiumfönster och klumpiga balkongräcken lär dock husen få dras med under lång tid. För ett par år sedan renoverades ett hyreshus i Fredhäll av HSB. endast balkongerna blev kvar (vilket var bra). Fönster och i princip all fast inredning åkte ut. Synd!

Ulrika Olsson sa...

Rävjägarn: Tråkigt att läsa. Desto viktigare då med de här återkommande artiklarna på tema återbruk, varsamhet och byggnadsvård!

Anonym sa...

Det som är synd är ju att de har blandat ihop begreppen och presenterar dem på ett delvis felaktigt sätt.

Ulrika Olsson sa...

Anonym: Må så vara, men med tanke på typen av tidsskrift samt hur många den når, tycker vi att det är ett fantastiskt intiativ av HSB!

Maria Andersson sa...

Hej, vad trevligt att ni uppskattar reportaget om byggnadsvård!
Har ni förslag på ämnen ni skulle vilja läsa mer om är ni välkomna att tipsa redaktionen på uppdraget@hsb.se.
Maria Andersson
Chefredaktör HSB Uppdraget