onsdag 29 juni 2011

Bergslagen - en resa!


Under våren har Järnriket och Bergslagssatsningen jobbat med en digital reseplanerare! Och nu är den äntligen här =). Nedan följer lite information om reseplaneraren.

Nu ska Bergslagens industrihistoria sättas på kartan genom en lansering av en mobil reseplanerare. Först ut som pilotprojekt är Järnriket därefter ska projektet utvidgas under 2012 och 2013 till att innefatta hela Bergslagen. Bakom satsningen står Intresseföreningen Bergslaget, Bergslagssatsningen Kultur & Turism. Genom reseplaneraren kan du planera din egen resa i Bergslagen utifrån besöksmål och aktiviteter inom kategorierna: Bruk, Måltid, Trädgård, Arkitektur, Kultur och Logi. All information kring din resa samlar du i din mobil, för att enkelt och smidigt ringa, surfa och navigera till dina utvalda besöksmål. Dessutom fungerar det på alla mobiltelefoner. Ambitionen är att skapa en informativ, lättnavigerad och inspirerade digital plattform för industrihistoriska besöksmål. Ta med dig Bergslagen ut i din mobil i sommar.

Välkommen till Bergslagen och Järnriket!
www.bergslagen-enresa.se

2 kommentarer:

Lonesome Mama sa...

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=4547411

Vill bara rekommendera er sommarvärden på p1 i tisdags!

Joel Ringh sa...

Hej!
Det kommer nog ett blogginlägg om detta i veckan med! Sommarvärden Göran har ju faktiskt stor anknytning till byggnadsvården inom Gävleborg iom att han varit yrkesverksam här hela sitt yrkesliv. Först som byggnadsantikvarie på Länsmuseet Gävleborg och sen som skapare och utvecklare av Gysinge centrum för byggnadsvård =). Hälsningar, Joel