onsdag 16 februari 2011

De har gjort det igen!HSB har gjort det igen, fast den här gången i medlemstidningen Hemma i HSB. Det var i september förra året som HSB´s tidning Uppdraget (som skickas ut till förtroendevalda i bostadsrättsföreningar) plötsligt överraskade mig med några reportage om tidstypiska 1960-talsdetaljer. Jag vet inte vad som hände sen, kanske blev gensvaret från läsarna så stort att redaktionen valde att gå vidare i samma spår. Det senaste numret (Nr 1 2011) är späckat med tidstypiskt, välbevarat, historia, retro och till och med en guide till Sveriges bästa loppisar!

Tidningen bjuder på ett hemma-hos-reportage hos Miriam Parkman som vurmar för 1940-talet. Just nu gästbloggar hon dessutom på HSB´s inredningsblogg! Tidningen tar oss även med hem till tre andra hem där ägarna har en förkärlek för äldre, återbrukade och loppisfyndade möbler och detaljer. I tidningen kan man också läsa om kökets historia. Inte illa!

Är detta ett tecken på någonting som vi redan känner till? Har marknaden för dussinproducerade möbler och inredningar mättats? Kanske är det så att stressade nutidsmänniskor i allt större utsträckning längtar efter gamla trygga föremål och möbler? Kanske börjar många förstå att ett personligt hem sällan skapas med hjälp av sprillans prylar? Kanske börjar miljötänket slå igenom på en bredare front?

Vad tror ni?

Jag ser i alla fall fram mot kommande nummer av de båda tidningarna!

Inga kommentarer: