måndag 18 oktober 2010

En höstresa till Gotland

I år är det 20 år sedan den första byggnadsvårdsutbildningen startade på Högskolan på Gotland vilket uppmärksammades genom ett seminarium 14-16 oktober. Före detta högskolestudenter, forskare och professorer bjöds in att föreläsa om den utveckling som skett inom kulturvården de senaste 20 åren och även ge en bild av vad som är på gång idag. Aktuella matnyttiga föreläsningar varvades med tillbakablickar till ett givande program som avslutades med en rundresa på höstfager ö.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder från Gotland!

Framför allt intressant att se hur snabbt det "svarta huset" har ändrat färg. När jag var på besök där för några år sedan var det relativt nyfärgat.

Nettan
Byggnadsvårdsbloggen

Anonym sa...

Åh vilka fina bilder! Blått gotländskt stenhus mot glödande höst, kan det bli vackrare? Till Gotland måste man återvända igen och igen. Man undrar ju varför den kimröksfärgade fasaden förändras så? Kanske är den helt enkelt överpigmenterad, det är min gissning.

Elsa sa...

Det som sades på plats om fasaden var att pigmentet inte var kalkläkta och att man därför fick stryka om den med kanske 5 års intervall. Men lite efterforskningar därefter visar att pigmentet ÄR kalkäkta, och då verkar det konstigt att den lakas ur så snabbt. Ja, överpigmentering kanske kan vara en orsak...