torsdag 30 maj 2013

Sommarlovsläger för barn - Hantverk & Byggande

Foto: KGZ Fougstedt, Sveriges hembygdsförbund

Äntligen har vi roddat färdigt med det mesta av förberedelserna... Det känns väldigt roligt att kunna berätta för er att vi kommer att hålla i ett hantverks- och byggnadsvårdsläger för barn mellan 8-13 år, första veckan i juli! Tack vare medel från Gästriklandsfonden har vi kunnat genomföra en förstudie. Ytterligare medel till själva lägret har vi fått från både Gävle kommun och Länsstyrelsen Gävleborg.

Under många år har vi funderat på hur vi ska kunna arbeta med byggnadsvård och kulturmiljöer med relativt små barn. Hembygdsgårdarna har alltid funnits med som en självklar arena för detta. I sommar kör vi för första gången ett barnläger på en hembygdsgård, nämligen Vretas i Valbo!

Jag kommer att fungera som handledare och till min hjälp kommer även tre hantverkare/slöjdare att medverka. Under fyra dagar kommer vi att arbeta med äldre hantverks- och slöjdtekniker. Vi kommer bland annat att prova på tovning, vidjeflätning, schablonmåleri och smide. Med hembygdsgården som grund kommer vi också att ha tid till lekar och tävlingar.

Vi kommer att skapa en alldeles egen blogg just för lägret, så att såväl barn som föräldrar och andra intresserade dagligen kan följa vad vi har för oss! Mer info om denna blogg kommer senare!

Tid: 1-4 juli, klockan 9-15
Plats: Vretas hembygdsgård i Valbo
Kostnad: 400 kronor. I summan ingår en t-shirt, hantverksmaterial samt fika och enklare lunch

Anmälan till: Byggnadsantikvarie Ulrika Olsson, 026-65 56 34 eller ulrika.olsson@xlm.se

Först till kvarn! Begränsat antal platser!


Inga kommentarer: