måndag 24 augusti 2015

Dags för nya vandringar!

Enneska Elfbrinkska Imorgon, tisdag den 25 augusti, är det dags för den första, i raden av tre vandringar, som vi kommer att hålla under de närmaste veckorna.

Imorgon vandrar vi på Gamla kyrkogården i Gävle. På uppdrag av Svenska kyrkan i Gävle har vi skrivit en rad skyltar, både hit och till Skogskyrkogården och Bomhus kyrkogård, och det är i spåren av skyltarna vi kommer att röra oss.

Med oss kommer vi också ha representanter från Svenska kyrkan samt ättlingar till familjerna Efstrand och Elfbrink, som lät uppföra Elfbrinkska gravkoret under början av 1840-talet.

Vi ges chansen att gå in i både Elfbrinkska och Enneska gravkoren och även dess kapell. Missa inte detta tillfälle, jag tror själv att det kommer att bli en spännande vandring!

Samling vid entrén in till kyrkogården från Agnes von Krusenstiernas allé, klockan 18.30. Vandringen är gratis!

Hjärtligt välkomna att följa med!

Vandring två sker tisdagen den 1 september och den tredje vandringen onsdagen den 23 september.

2 kommentarer:

Karin sa...

Icke att förglömma visningen av byggnadsvården vid 1700-talstorpen vid Lövudden, Tolvfors på onsdag 2 sept!! Jag råkade just se detta av "misstag" på Länsmuseets hemsida! Inte ens annonserat på Facebook, eller här :-)
Tack för trevlig blogg annars!

Ulrika Olsson sa...

Precis! Vi har inte hunnit dit än, Karin! Alltid svårt att veta exakt NÄR vi ska lägga ut våra programpunkter i våra sociala medier-kanaler! För tidigt, då glömmer folk, och för nära, ja då kanske många redan är uppbokade... Kommer dock under eftermiddagen, har jag tänkt!