torsdag 6 oktober 2011

Vi är lite nyfikna...

... på er. Vi ser ju själva genom vår statistikmätare att vi har många läsare, men vi vet inte så mycket om er. Vilka är ni? Hur har ni hittat hit? Hur bor ni? Ja, vi vill veta lite mer om er helt enkelt! Vi blir därför väldigt glada om ni vill svara på vår lilla undersökning som ni hittar här till höger.

Inte nog med det! Lämna gärna ert avtryck, i form av en kommentar, till detta inlägg. Bland kommentarerna kommer vi att dra vi två namn som vinner varsitt överraskningspaket med byggnadsvårdsrelaterat material från oss! Kom ihåg att skriva i hur vi når dig, bloggadress eller mailadress. Dragningen sker samtidigt som undersökningen avslutas, den 6:e november.

20 kommentarer:

eva fahlgren@skelleftea.se sa...

Hej
Tycker det är intressant att läsa vad proffsen har för sig, själv är jag bara en glad amatör:) med ett gammalt sommarhus som jag i sakta mak försöker renovera med gamla metoder.Ser gärna inlägg om saker att tänka på när det gäller restaurering/renovering, handfasta tips och råd.
Tack för trevlig läsning !

Marina Sundberg (Nina) sa...

Hej!
En kombination av att jag har mina rötter i Gävlebygden och ett starkt intresse av gamla hus och ett kärleksfullt tillvaratagande av dem har gjort att jag med stort nöje följer er blogg.
Tack!

Marina

med nål och tråd sa...

Jag tycker om att se de gamla miljöerna som inte är så vanliga idag, eller tillgängliga för oss vanliga dödliga. Det är så roligt att se vilken variation ni jobbar med; allt från skjul till herrgård. Jag hittade hit eftersom jag följer Ulrikas blogg.

Lotten sa...

Har för mig att jag hittade eran sida via bloggen Kulturgryningen. Jag önskar att Västragötaland hade något liknande! Jag håller på att renovera ett soldattorp från 1850 och skriver om projektet i min blogg litettorp.

Matilda sa...

Gävlebo som gillar gamla hus med själ.
Kul att läsa om vad som händeri omgivningarna runtomkring och trevlig inspiration, fakta och tips om det här med gamla hus.

Anonym sa...

Hittade hit via MrsUniversums blogg som tipsade om er kökskatalog som är helt magnifik! Sen fastnade jag och läser även bloggen. Inbiten byggnadsvårdare som visserligen bor i Småland men byggnadsvård får man söka där den finns och det är inte givet i närområdet där man bor. //Sophie

Olof Antonsson sa...

Studerar arkitektur på KTH, era former av arbetsprocesser eller inriktning mot äldre svensk byggnadskonst förekommer dock inte i undervisningen, varför jag gärna "kompletterar" lite grand på egen hand. Nås via childofoctober kanelbulle hotmail punkt com

Jennie sa...

Jag följer er blogg för att jag själv är utbildad Byggnadsantikvarie, för att jag träffat flera av er, för att jag gillar att hålla mig uppdaterad om vad som händer och sker i mina "nästan" hemtrakter medan jag själv jobbar nere i Skåne. Gissa om jag försöker locka min egna kollegor till liknande åtaganden...men det ligger nog långt fram i tiden!

smensbrita@hotmail.com sa...

Härligt med intressanta tips från er om sådant som finns och händer i vår närmiljö!

Anonym sa...

stella.karlsson@hotmail.com

Jag hittade er via kulturgryningen som jag följt länge. Bor i Z-län men varit i era trakter mycket. Önskar att våra museibyggnadsvårdare via Jamtli vore lika öppna mot allmånheten med tex en blogg.(Annars får de gott betyg.)

Renoverar ett hus från 1880 och får massor av tips från er.

Anonym sa...

Intressant att läsa om byggnadsvård och även utövande av detsamma. Det är faktiskt viktigt att kunnandet förs vidare, så inte all gammal hantverksskicklighet faller i glömska. Önskar att många äldre hus kunde renoveras lite mer varsamt och hänsyn kunde tas till byggnadsstil. Det är sorgligt att t.ex. se vackra, spröjsade fönster bytas ut mot panoramafönster o.dyl. Moderna, blanka färger som flagar på gamla husfasader är en ledsam syn som borde kunna undvikas med rätt material. Jag tror att det är många som behöver få hjälp från er när man ser sig omkring! Ett hus som rustats i mitt närområde är ett typiskt skräckexempel på vad som inte kan betraktas som god byggnadsvård! Ni gör ett gott arbete och jag hoppas att er kunskap förs vidare.

Sven sa...

Jag har länge varit intresserad av byggnadsvård, men har fler hus än jag kan svälja. Gör en utdragen renovering av min hälsingegård i syfte att göra huset mer tidstypiskt och lättare samt billigare att underhålla i framtiden. Allt för att möjliggöra för kommande generationer att kunna behålla bebyggelsen utan att tvingas eller frestas att sälja den.


/ Sven

Anette sa...

Är utbildad inom etnologi och museologi och har ett stort övergripande kulturhistoriskt intresse. Blir skogstokig på alla som renoverar hur som helst och vill själv en vacker dag bo i ett gammal välbevarat hus.
Hittade er nog via länsmuseet på Facebook.

Ingela Broström sa...

En bra och välmixad blogg utan pekpinnar, dessutom välskriven och med fina bilder. Det är tydligt att ni når ut.

Christina Westerlund sa...

Tack vare Joel Ringh på Länsmuseet Gävleborg som är alert på Facebook har jag örnkoll på vad som händer :)

Frida sa...

Det är alltid intressant att se vad som händer bakom kulisserna! Mycket trevlig läsnig och fina bilder!
Kul när institutioner gläntar på dörren!
/frida

Magnus Haglund sa...

Kul att byggnadsvården görs publik. Jag är nybliven student på bebyggelseantikvariska programmet i Göteborg och följer med intresse vad som är på gång i den kulturvårdande världen.

E-post: magnus_haglund@yahoo.se

Margaretha sa...

Blir så glad när jag läser er fina blogg och ser hur Byggnadsvården utvecklas och går framåt!
Samtidigt blir jag ledsen när jag ser att ni får kämpa mot samma okunnighet och ren dumhet som känns igen sedan 70-talet. Håller tummarna för er och ert arbete med både Hofors och Sjötorp!
Hälsningar
Margaretha Sundberg

Ochjaghollmigintetillbaka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rävjägarn sa...

Fann er via Twitter om jag inte minns fel. Gillar verkligen bloggen och Kökskatalogen. Intresserar mig för arkitektur och byggande ur ett historiskt perspektiv och tycker att byggnadsvård är både bra och nödvändigt.