måndag 17 januari 2011

Ferdinand Boberg + tävling avgjord!


Vi som jobbar med byggnadsvård på Länsmuseets kulturmiljöavdelning är glada och förvånade över att så många ville vara med och tävla. Därför publicerar vi att tävlingen är avgjord redan nu!
och det rätta svaret är brandstationen i Gävle. Först att skicka in ett korrekt svar var en student från bebyggelseantikvariskt program från Göteborgs universitet som kunde sin arkitekturhistoria!

Vinsten är förstås äran samt en bok som Länsmuseet Gävleborg har producerat:
Ralph Erskine – ArkitekTur i Gästrikland och Bergslagen, där vi i guidebokens form ger korta introduktioner till alla och envar som är intresserade av historia, arkitektur och trevliga utflykter.
Boken är tänkt att guida läsaren till alla de platser i Gästrikland och Bergslagen som bär spår av Ralph Erskine. Några är uppmärksammade sedan länge medan några är lite svårare att hitta till. Avsikten är att fördjupa kunskaperna om hans produktion i Bergslagen och väcka lusten att besöka dessa egensinniga och karaktärsfulla platser. De representerar något av det mest spännande som går att finna inom den moderna svenska arkitekturen.
De platser som lyfts fram i skriften är: Ockelbo, Gyttorp, Avesta, Storvik, Jädraås, Fors, Sandviken, Hedesunda, Gästrike Hammarby och Fagersta.
Boken finns även att köpa i länsmuseets butik och kostar 100 kronor.
En presentation om Ferdinand Bobergs arkitektur i Gävle kommer framöver!

Inga kommentarer: