fredag 9 maj 2014

Ralph Erskines byggnader i din smartphone

untitled

Om arkitekt Ralph Erskine fortfarande hade levt skulle han firat hundra år 2014 och med anledning av det vill många uppmärksamma hans gärning.

Ingen annanstans i världen finns så många byggnader av Erskine som i Gästrikland! Nya bruket i Sandviken, Skaparbyn i Hedesunda, arbetarbostäderna i Gästrike-Hammarby och skogsarbetarbyn i Jädraås är bara några exempel.

För att uppmuntra människor att uppleva Erskines byggnader i skala 1:1 och ge en samlad bild av några av hans mest kända byggnader kommer en app att lanseras lördagen den 10 maj. Appen Ralph Erskine – en nyskapande, lekfull och humanistisk arkitekt kan laddas ner gratis via Google play eller Appstore från och med den 10 maj. Appen guidar dig till några av Erskines mest betydelsefulla byggnader och berättar om Erskines arbete – hans miljöer, byggnader och specifika särdrag.

Appen är producerad av Arkitektur- och designcentrum i samarbete med Länsmuseet Gävleborg, Ekerö kommun, Nora kommun och Nora bostäder, Tibro kommun och Sandvikens kommun. Du kan även se appens innehåll på webbsidan erskine.arkdes.se

Läs mer om appen och Erskinedagen den 10:e maj här:

http://www.arkdes.se/articles/erskinedagen

Inga kommentarer: