torsdag 15 december 2016

Rapport från ett boksläpp


Maria Källberg-Johansson, Daniel Olsson, Bo Ulfhielm och Lars Nylander.
Igår, onsdag 14 december, var det alltså äntligen dags för boksläpp på Hälsinglands museum i Hudiksvall för boken "Fiskarkapell i Gästrikland och Hälsingland". Den nybyggda hörsalens ordinarie sittplatser var fyllda och extrastolar fick bäras in för att alla åhörare skulle rymmas. Museichef Gunilla Stenberg hälsade alla välkomna och gav en kort bakgrund innan stiftsingenjör Björn Björck gav sin bild av varför dessa kapell är så intressanta ur ett flertal olika aspekter.
 
Stiftsingenjör Björn Björck, Uppsala stift.


Boksläppet!
Vi tre som skrivit boken, Lars Nylander vid Hälsinglands museum samt Bo Ulfhielm och jag, Daniel Olsson, vid Länsmuseet Gävleborg, berättade sedan om projektet och visade foton och kartor från dessa miljöer. Med en dov duns gick sedan boken i golvet... Är det boksläpp, så är det!

Nöjda författare.
Efter utdelning av exemplar av boken till representanter för de olika kapellen samt till personer som vi haft stor hjälp av i arbetet blev det allmänt mingel med dryck och tilltugg samt lite signerande. Extra roligt var att Maria Källberg-Johansson som gjort bokens grafiska form också hade möjlighet att vara med vid boksläppet. Vi tyckte alla det här var en jättetrevlig avslutning på detta omfattande projekt och de som hade kommit verkade nöjda och glada.

Boken säljs för 200 kronor av Hälsinglands museum, Länsmuseet Gävleborg och Svenska kyrkans församlingar/pastorat i Hudiksvall, Söderhamn och Gävle.

Inga kommentarer: