onsdag 8 augusti 2012

Kolla in! Länsmuseet Gävleborg

I centrala Gävle ligger Länsmuseet Gävleborg med många olika utställningar. Här kan du ta del av länets förhistoria i den arkeologiska utställningen "Spår av liv", konsthistoria i "Rettigs konstsalar" med kända konstnärer som Carl Larsson, Sigrid Hjertén och Lena Cronqvist eller 1800-talets internationella handel i "Gyllene tider".















Flera utställningar har design och historia som gemensamma nämnare. 1900-talets omvälvande tid gestaltas i "Modärna tider" med hjälp av berättelsen om fem olika företag i Gävle - Gefle Porslinsfabrik, Bo Fajans, PIX, Gefle Ångväveri och Läkerol. Utställningen handlar om kreativitet, kris och nytänkande. I utställningen kan man frossa i formgivning av olika slag - porslin, reklam och kläder. Rum med inredning från olika årtionden bjuder in till visning av reklamfilmer. Här kan man åka rutschkana in i utställningen och krypa in i en gigantisk Läkerolbil om man vill.

















Imorgon, torsdag 9/8, kan du följa med på en visning av länsmuseet uppifrån och ned. Sommarvisningen "En guidad tur för hela familjen" börjar kl. 14. Förutom de nämnda utställningarna finns ännu fler att besöka. Läs mer om vad som händer just nu i museet på hemsidan HÄR.  

Inga kommentarer: