torsdag 2 juni 2016

Mode i centrum på Ljusdals kulturhistoriska festival 4 juni!

En del av den "Oberoende kommittén för främjandet av Ljusdals municipalsamhälles framskridande" som anordnar denna festival.
Gräset är nyklippt, rabatterna rensade och sommarvärmen har återvänt, men är det inte något som saknas? En kulturhistorisk festival kanske?

I sådana fall får Du inte missa tillfället att komma till Ljusdal på lördag 4 juni kl. 11-15, för då är det för sjunde året i rad dags för "Det hvar på tiden - Ljusdals kulturhistoriska festival" igen. Som vanligt håller vi till i Signeulparken med omnejd i centrala Ljusdal och i år är det en innehållsrik festival som står på programmet. I parken går det att köpa mat av Friskolan Vintergatan och kaffe av museets vänner, handla lokala vykort eller passa på att utöka er garderob av äldre modekläder. Den som vill höra minnesgoda ljusdalsbor berätta om Ljusdals modehistoria ska inte missa chansen att bege sig till vårt berättartält kl. 11:45 samt kl. 14:00. I parken bjuds även musikunderhållning och möjlighet att prova på klassiska utomhusspel. Det blir stenmålning för barn och sagoläsning i vårt sagotält - givetvis med sagor med kläd- och modetema. De riktigt modiga kan bege sig till vår rakstuga där traditionell rakning med kniv kommer att äga rum!

I Signeuls magasin har vi för dagen byggt upp en utställning kring modebutiker i  Ljusdal, men här finns även Ljusdals fotoklubb på plats med en porträttateljé där besökare kan låta sig fotograferas i äldre kläder och på magasinets vägg ordnar fotoklubben ett fotoplank där den som vill kan ta med och sätta upp sina egna foton.


Årets stora huvudattraktion kommer sannolikt den stora modevisningen  inne på Riobiografen klockan 13:00 att bli. Här bjuds åskådarna att följa med på en tidsresa i modehistorien från 1880-1980. Festivalen i parken avslutas sedan klockan 15:00 och då är det dags att bänka sig inne på Riobiografen för då visas Hans Villius och Olle Hägers dokumentärfilm "Kjolarna, hattarna och lite Watzins keratin" samt guldkorn ur Ljusdalsbygdens museum senaste Ljusdalsfilm med rörliga bilder från 1920-talet och framåt.

Frivillig entré. Kom gärna tidsenligt klädd och i år vore de extra trevligt om så många som möjligt skulle vilja komma klädd i hatt! Varmt välkomna till en förhoppningsvis händelserik kulturhistorisk modedag i Ljusdal!

Inga kommentarer: