tisdag 9 juli 2013

Nya skyltar på plats i Axmar bruk!


Under vintern har jag, Anna Larsdotter och arkeolog Bo Ulfhielm jobbat med skylttexter till nya skyltar i Axmar bruk. Det har vi gjort i nära samarbete med föreningen Hyttan i Axmar och Axmar bruk. Det är en stor grupp som jobbar med utvecklingen av Axmar bruk. I den ingår förutom ovan nämna institutioner och föreningar även Axmar Brygga, Region Gävleborg, Gävle kommun, Järnriket och Bergslagssatsningen. Inte att förglömma är den engagerade ortsbefolkningen och sommarboende i trakten


De nya stora samlingsskyltarna vid hyttan vid Axmar bruk. Ett engagerat arbetslag höll igår som bäst på att gjuta ner skyltarna i backen.

Länsmuseet har skrivit skyltarna som handlar om kulturhistoria på bruket; byggnader, miljöer, sjöfarten. Carola Orrmalm på Länsstyrelsen Gävleborg har skrivit skyltarna som handlar om natur- och djurliv.

Den främsta kännaren av Axmar bruks historia. Elsjälen Ebbe Lundqvist från föreningen Hyttan.

Jag kan verkligen rekommendera ett besök i Axmar bruk nu i sommar. Njut av naturen i den engelska parken, upplev spännande brukshistoria i hyttan. Promenera längs den nyanlagda kuststigen och spana in spännande vrak utefter kusten. Låt dig inspireras av konstutställningen i Bläckhornet och hyttan, lyssna på livemusik i hyttan, mm, mm. Avrunda besöket med utsökt mat på Axmar Brygga. Och. Läs alla nya skyltar!

Läs artikeln från Arbetarbladet om Axmar bruk och de nya skyltarna här!

Inga kommentarer: